Terry Bozzio komt naar Tilburg op 14 oktober in Paradox

Terry Bozzio is een van de bekendste drummers aller tijden. Zijn naam zal altijd in één adem genoemd worden met het stuk “The Black Page” wat hij componeerde en uitvoerde op “Zappa in New York” (1977) Een legendarisch drumnummer en nog steeds een meesterwerk. De Amerikaan drumde naast Frank Zappa, ook bij Thin Lizzy, Mick Jagger, Dweezil Zappa en Jeff Beck maar is zeker ook bekend om zijn eigen werk. in 2004 was meesterdrummer Terry Bozzio in Tilburg het middelpunt van Traces of Rhythm, met optredens op diverse podia in de stad. Hij speelde toen in met Martin Fondse en Eric van der Westen.

Bozzio bouwde zijn eigen 62-delige drumstel, waarop hij naast percussie ook melodieën kan voort- brengen. Deze creatie noemt hij zelf een ‘microkosmisch orkest’ en daar kunt u het alleen maar mee eens zijn. Deze techniek maakt van Bozzio een onevenaarbare drummer en muzikant!

Terry Bozzio viel altijd al al op door zijn intense en spirituele drumstijl, waarbij hij complexe, vaak polyritmische patronen tot een geheel smeedt. Tot op heden blijft Bozzio de grenzen van zijn kunnen verleggen. Sinds de jaren negentig heeft Bozzio zich vooral, zij het niet exclusief, geprofileerd als solodrummer. Het lijkt Bozzio’s missie te zijn om te laten zien hoe slagwerk aangewend kan worden om er ritmisch en melodisch (en als het aan hem ligt wellicht ook harmonisch?) muziek mee te kunnen maken.

Kaarten kun je bestellen op de site van Paradox

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  


Powered by WordPress & Atahualpa
Translate »